dilluns, 30 d’octubre del 2017

22. "LO MÁS DIFÍCIL EN LA VIDA ES CONOCERTE A TI MISMO





"LO MÁS DIFÍCIL EN LA VIDA ES CONOCERTE A TI MISMO" - TALES

He elegit aquesta frase perquè quan la vaig veure me va agradar i sobretot la vaig trobar molt interessant, ja que trob que té raó. La frase va ser dita per Tales de Milet, que fou el primer filòsof grec que va viure a l'època antiga (624-546 a.C.). És una frase que forma part de la branca filosòfica de l'epistemologia, ja que reflexiona sobre el coneixement humà.
Conèixer-se a un mateix representa un primer pas fonamental per arribar a poder ser l'amo de la teva pròpia vida. És per aquesta raó que la pregunta de si ens coneixem o no realment, s'ha convertit durant molts segles en un repte per a la societat.
Conèixer-se a un mateix és mirar una mica més enllà de tot el que ens envolta i ser així una mica més conscients de qui som i què volem. D'aquesta manera, el fet de conèixer-mos també facilita la relació i laanera d'interactuar amb els altres.
Quan dic que ens hem de conèixer, no em referesc a que hem de conèixer el primer que veim de nosaltres: el físic, l'exterior... Sinó que ens hem d'esforçar una mica més i intentar coneixèr-mos interiorment, intentar respondre qui som, què volem, què feim aquí, quins són els nostres defectes i virtuts.
He triat aquesta fotografia perquè, com podem veure, hi ha molts de miralls, que com ja sabem, quan ens miram en ells veim reflectida la nostra imatge, és a dir, el nostre físic. I consider que això no és suficient, ja que tots hauríem d'intentar aconseguir la manera de conèixer-mos realment com som, ja que d'aquesta manera, entre molts altres aspectes, ens ajudaria a créixer com a persones.
Aquesta no és una feina fàcil, sinó que requereix molts anys d'esforç i fins ivtot hi ha gent que mai ha arribar a aconseguir-ho.



--

Xiscu

Libre de virus. www.avast.com

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada